Nahrávání baskytary v nahrávacím studiu | Nahrávací studio a videoprodukce TdB Production Praha

Nahrávání baskytary v nahrávacím studiu

Nahrávání baskytary v nahrávacím studiu

Před nahráváním je dobré vyměnit struny a seřídit oktávy na nástroji a mít v pořádku elektroniku (špatně zapojená elektronika umí do signálu dostat neodstranitelný šum a brum). Dnes je spousta servisů, kde váš nástroj dokonale seřídí, pokud to sami nezvládnete. Basák a bubeník jsou pro nahrávání klíčoví, určují dynamiku tempo a hlavně groove, který song umí posunout do výšin. U basy ve slokách určitě platí, že nejkrásnější nota je pauza. Dá tak prostor ostatním nástrojům.

TdB Production - Nahrávací studio a videoprodukce Praha - nahrávání basskytary

Mnoho baskytaristů nevnímá hru bubeníka, obzvláště kick drum a dokáží song doslova rytmicky rozsypat. Pokud song zní dobře už po nahrávání těchto dvou nástrojů, je obvykle vyhráno. Aranže ostaních nástrojů pak mají daleko větší možnosti a nemusí leštit žádné rytmické chyby.

Baskytary a kontrabasy nahráváme jak linkou, tak snímáním reproboxu mikrofony SHURE SM7b, SHURE SM57, AUDIX D4 a AUDIX D6.

Linka zase nabízí větší možnosti pro úpravu signálu v postprodukci.

Linku nabíráme z vašeho aparátu výstupem direct out (většina profesionálních zesilovačů tento výstup nabízí). Pokud nemáte kvalitní aparát na basu nevadí, máme ve studiu špičkové preampy a channel stripy, které váš zvuk parádně nakopnou.

Nahrávací studio - nahrávání baskytary

Vlastníme taky spoustu softwarových mašin, které obsahují to nejlepší, co kdy na basu bylo vytvořeno. IK Multimedia AMPLITUBE MAX a TONE X jsou jedním z našich favoritů v simulacích, kompletní série vintage aparátů, beden, krabiček a efektů jako Fender, Marshall, Ampeg, Orange atd.

Naopak GUITAR RIG od Native Instruments nabízí mnoho moderních zvuků, které singl dokážou osvěžit o bezpočet efektů, které jsou vázány na BPM skladby.

Není tedy problém mít v jednom songu aparátů několik a také basou podržet song bez potřeby dalších nástrojů.

Poslední možností je nahrát basovou linku a následně ji převést do midi stopy, kdy se vám otevře nový svět v podobě všech syntezátorů, které ve studiu máme, včetně virtuálních modelů baskytar, které kdy spatřily světlo světa, včetně akustického kontrabasu.

V případě že nemáte baskytaristu v kapele, rádi vám basovou linku vytvoříme.



 

studiotdb@seznam.czLOGO FACEBOOKLOGO YOUTUBELOGO TWITTERLOGO INSTAGRAM+420 774 52 74 68 

 

 © 2007–2023 Nahrávací studio a videoprodukce TdB Producton Praha

 


Load Facebook SDK for JavaScript

Your Chat Plugin code